Miód nektarowy Manuka MGO 550+ (250g/500g)

Nowy produkt

Miód nektarowy Manuka MGO 550+ to miód o największej procentowej zawartości Methylglyoxalu spośród wszystkich produktów firmy Manuka Health New Zealand.

Minimalne stężenie MGO w 1kg miodu wynosi 550mg.

Więcej szczegółów

215,00 zł brutto

Więcej informacji

Pochodzenie

Miody Manuka MGO firmy Manuka Health New Zealand powstają w nielicznych, krystalicznie czystych rejonach Nowej Zelandii. Producent posiada własne pasieki oraz zatrudnia najlepszych pszczelarzy aby móc zagwarantować najwyższą jakość produktu. Na żadnym etapie produkcji, pakowania czy wysyłki temperatura otoczenia nie przekracza temperatury jaka naturalnie panuje w ulach dzięki czemu miód manuka zachowuje wszystkie naturalne właściwości.

Zawartość Methylglyoxalu

Miód Manuka 550+ zawiera minimum 550mg MGO w 1kg miodu.

Spożywanie

Manuka Health New Zealand zaleca dwa sposoby spożywania miodu manuka:

a) rano na czczo 2/3 łyżeczki miodu

b) 2/3 razy dziennie po jednej łyżeczce miodu pół godziny przed posiłkiem

Skład:

 miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg