Ekologiczna kasza bulgur (500g lub 1kg) Zobacz większe

Ekologiczna kasza bulgur (500g lub 1kg)

Nowy produkt

Kasza bulgur w porównaniu do innych kasz pszenicznych wyróżnia się dwukrotnie większą zawartością błonnika. Dzięki zawartości potasu, wapnia i sód kasza ta ma dobry wpływ na funkcjonowanie układu krwionośnego.

Ponadto zawarte w niej witaminy grupy B poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego, dlatego też osobom żyjącym w ciągłym stresie zaleca się spożywanie kaszy bulgur chociaż raz w tygodniu.

Więcej szczegółów

6,50 zł brutto

Opis

Certyfikat ekologiczny: Eko listek
Czy produkt zawiera gluten? Tak, produkt zawiera gluten
Alergeny: orzechy, sezam, soja

Więcej informacji

SKŁADNIKI

kasza bulgur z pszenicy durum* 100%

OPIS

Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal

Tłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 78 g, w tym cukry - 0,4 g

Białko - 13 g

Sól - 0 g