Ekologiczne makarony orkiszowe od Alce Nero

Nowy produkt

Pyszne, ekologiczne makarony wytwarzane z mąki orkiszowej. Orkisz wykorzystywany do produkcji tych makaronów to rzadka odmiana Triticum Dicoccum uprawiana wyłącznie we Włoszech.

Dostępne cztery różne rodzaje (kształty) tego makaronu: fusilli (świderki), penne (rurki), gniazdka tagliatelle i spaghetti.

Więcej szczegółów

11,90 zł brutto

Opis

Certyfikat ekologiczny: Eko listek
Masa netto: fusilli, penne, spaghetti 500gram; gniazda tagliatelle 250gram
Ostrzeżenia: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Więcej informacji

SKŁAD:
mąka z orkiszu 100%

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry - 2,2 g

Błonnik - 3,9 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g