Ekologiczne makarony kukyrydziano ryżowe Alce Nero

Nowy produkt

Bezglutenowe kukurydziano-ryżowe makarony Alce Nero wytwarzane według specjalnej receptury, dzięki której mają podobny smak do makaronów produkowanych z pszenicy durum.

Dostępny makaron spaghetti, penne (rurki) oraz fusilli (świderki)

Więcej szczegółów

7,90 zł brutto

Opis

Certyfikat ekologiczny: Eko listek
Masa netto: 250 gram
Czy produkt zawiera gluten? Nie, produkt bezglutenowy
Czy produkt jest wegański? Tak, produkt jest wegański.

Więcej informacji

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g
Błonnik - 1 g